Näin Hankit Suoramarkkinointikiellon

Näin Hankit Suoramarkkinointikiellon

Puhelinmyyjät ilahduttavat päivittäin tuhansia suomalaisia kertoen huippuedullisista lehtitarjouksista. Samalla postiluukusta tipahtaa kätevästi päivän mainokset muiden kirjeiden lomassa. Ilmaistavaran ystävät ovat luultavasti pahiten tulilinjalla, sillä he ovat varmasti onnistuneet saattamaan itsensä kaikkien markkinointiosastojen listoille. Mikäli olet niiden joukossa, jotka osaavat tilata lehtensä itsekin tai haluat muuten vaan olla rauhassa moiselta ahdistelulta, on aika asettaa suoramarkkinointikielto.

Puhelinmyynti kuriin

Asiakkuusmarkkinointiliitto pitää yllä ns. Robinson-rekisteriä, jota jäsenyritykset (yli 600 yritystä eri toimialoilta) ovat sitoutuneet käyttämään toiminnassaan. Tämä puhelintarjonnan rajoituspalvelu rajoittaa kaupallista puhelintarjontaa.

Soita palvelunumeroon 0600 13404 ma-pe klo 8-18 (puhelun hinta 0,39 €/min +pvm), johon ilmoitetaan nimi, numero ja osoite. Kielto tulee voimaan viimeistään 1 kuukauden kuluessa ilmoituksesta ja on voimassa 3 vuotta kerrallaan.

Lisätietoja Robinson-palvelusta Asiakkuusmarkkinointiliiton kotisivuilta.

Suoramarkkinointikirjeet kuriin

Postiluukkuun tulevat mainokset voi olla hieman vaikeampi saada loppumaan kokonaan, mutta erilaisin toimin ne saa ainakin vähenemään merkittävästi.

 • Kiellä luovuttamasta väestötietojärjestelmästä ja siihen liittyvistä asiakirjoista sinua koskevia tietoja. Täytä sähköinen tai normaali lomake osoitteessa http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asiointi_ja_lomakkeet/lomakkeet/maist_vrk4_90/index.html.
 • Käytä ”Ei mainoksia, kiitos!” -tarraa postiluukkusi vieressä, jonka pitäisi estää ilman vastaanottajan nimeä olevat mainoskirjeet. Kysy paikallisesta postista tarrojen saatavuutta.
 • Ilmoita mainostavaan yritykseen, että jatkossa et halua mainoksia heiltä kotiin.

Näe kuka soittaa

Android-puhelimen omistajilla on mahdollisuus nähdä soittajan tiedot ruudulla ilmaisen CallerInfo-sovelluksen avulla. Sovellus sisältää myös tietokannan yli 2000 puhelinmyyjän numeroista, jotka voit lisätä puhelimesi mustalle listalle tai hyvällä omatunnolla lyödä luurin korvaan ilman turhia jorinoita.

Lue lisää ja lataa sovellus osoitteessa http://www.androidzoom.com/android_applications/communication/callerinfo_ljyl.html. Valitettavasti iPhone ei mahdollista kyseistä toimintoa, joten tämä vinkki on vain Android-puhelimen omistajille.

Tiedätkö muita keinoja tai vinkkejä miten pitää mainostajat kurissa? Kerro kommenteissa!

40 kommenttia
 1. Pekka at 12:55 pm

  Kyllä se nyt vaan on niin, että puhelinmyynti toimialana on aivan törkeää. Täysin rinnastettavissa spämmiin, mutta paljon häiritsevämpää.

  Ja kun neljä viidestä puhelinmyyjästä ei suostu sen vertaa väliä pitämään, että ehtisi kertoa että ei kiinnosta, niin kyllä ovat haistattelut anssainneet.

 2. Pekka at 12:58 pm

  Säälin kyllä ihmisiä, jotka joutuvat toimimaan puhelinmyyjinä, mutta en minä hyväksy lapsisotilaidenkaan toimintaa vaikka säälin heitäkin.

 3. Hannele at 6:19 pm

  Hei! Mistä nuo 2000 puhelinmyyjän nimen ja puh.numeron listan saa sellainen jolla ei ole andoidia? Olisi hyvä tietää ja toivottavasti niitä olisi ”tarjolla” myös muuten kuin naamakirjassa.

 4. Njemac at 8:14 pm

  Fonectalta löytyy joku tämmöinen.
  http://www.fonecta.com/kuluttajapalvelut/mobiilisovellukset/caller/fi_FI/caller/

  Mutta en ole itse tuota vielä käyttänyt, olen ajatellut tuon kohta hommata, jos se sitten on hyvä.
  Ensin pitää katsoa mitä muut sanovat tuosta.
  0,25 euroa maksaa aukaisu ja sen jälkeen tietääkseni ilmainen, jos ei sitten jossain pienellä tekstillä lue jotain muuta :D

  Mutta itse ”ilmaista” sitten tietääkseni ei olekkaan.
  ainakaan semmoista mitä itse tietäisin.

 5. Esko at 3:45 pm

  Huomio kaikki puhelimitse tavaraa, sähköliittymiä, kännykkäliittymiä ym. ym. kauppavat puhelin myyjät! Oletteko te niin tyhmiä vai mikä on vikana, kun teidän soittaessa esim. minulle tarkoituksenanne kaupata minulle jatain, ette näytä tajuavan sitä että MINÄ EN HALUA OSTAA TAI TILATA TUOTA KAUPPAAMAANNE TUOTETTA! Te jatkatte vaan ällöttävällä tyylillänne tapaan ”…olips se mukava Esko kun sain sinut (SINUTTELU!) kiinni jne…”. Aivan niin kuin olisimme iänikuisia tuttuja jo kymmenien vuosien takaa. Tuo viimeistään laukaisee sen reaktion ettei kauppoja VARMASTI synnny sillä kertaa! Menkää itseenne ja tutkikaa mikä on korrektia ja kohteliasta. Se tuottaa ehkä tuloksen. Mutta! Minä ainakaan en osta tai tilaa puhelinmyyjiltä mitään. JOS haluan jotain ostaa, niin löytyy paikkoja muualtakin kuin teidän typerän soiton kautta. Näin on!

 6. Njemac at 10:18 pm

  :D totta esko sanoit.
  Itselläkin ärsyttää monet kerrat, että alkavat lähentymään ja sinuttelemaan.
  Muutaman kerran pistänyt suoraan luurin kiinni, kun näin on alkanut tapahtumaan.

  Jos itse tilaan lehden, tilaan sen jostain netin kautta. ”mutta itse lehtiä en ole tilannut moniin vuosiin” :D

 7. Marilyn at 7:44 am

  Mä kyllästyin siihen kun lehtimyyjät soittelivat joka päivä,ja monta kertaa ja otin sen suoramarkkinointikiellon

  Meni siis totaalisesti hermot kun yksikin päivä eräs myyjä soitti aamulla,7.00 ja kelläpä oli vapaapäivä PITKÄSTÄ aikaa?No,ei siinä enään saanut unta kun se soitti.

  Että meni hermot:D

 8. -W- at 8:15 am

  ihan mielenkiintoisia tarjouksia kieltämättä välillä tullut, mutta nyt meni mahdottomaksi,
  olen kieltäytynyt tilaamasta kaapeli-tv alueelle antenniverkon plusTeeVeetä ja sanoin etten ala digiboxia tuon takia vaihtamaan niin haukuttiin seksuaali vähemmistön edustajaksi ja Vattupääksi yms.
  Nyt jälkeenpäin ku järkytykseltä selvisin tuosta episodista ois pitänyt ottaa numero ylös ja tehdä valitus KO. henkilöstä.
  Mutta tämä uusin vallitseva trendi menettää totaalisesti hermot, soitetaan pilapuheluita, eli max. 2-3x annetaan hälyyttää ja jos kerkiää vastaamaan niin lyödään luuri kiinni.
  Huumorin taju loppui siihen ja Robinson rekisteriin soitan maanantaina.

 9. Ammatilainen at 12:13 pm

  Palvelualan ammatilaisena tiedän miten pitäisi kohdella asikasta.

  Yksikään asikaspalvelusta mitään tietävä henkilö ei ikinä :

  – Ota asikaspalvelu tilannetta henkilökohtaisesti
  (jos asiakas on suutuksissaan hän on suutuksissaan firmalle ei sinulle)

  – Hauku tai tai solvaa asiakasta!

  – Uhkaile asikasta.

  – Vie asiaa eteen päin ns valita pomolle.

  Jos kuitenkin olet näitä tehnyt asikaspalvelu työssäsi et valitettavasti ole olenkaan omalla alallasi.

 10. Irja Kinnunen at 4:01 pm

  Haluan suoramarkkinointikiellon kaikkeen mitä koskee lehtien ym.tarjousta niin puhelimeni sekä nettinin kautta. Nettissä on paljon erilaisia kilpiluja ”että sinut on valittu” ja ”sinä voit voittaa”. Niissä etsitään kai internetosoitteita (linkkejä), ja haluan kaiken tällaisen pois. Tilaan itse silloin kun katson tarpeelliseksi. Kiitos avustanne!
  Parhain terveisin
  Irja Kinnunen

 11. Tiina Kari at 7:21 pm

  Minulle tuli muutama viikko sitten maksullisesta SMTL:n suoramarkkinointikieltopalvelusta viesti, että palveluni jatkuu eli se on uusittu. Sieltä saa 6 eurolla 3 vuoden kiellon Suoramarkkinointiliiton jäsenien soitoille. Vaan voi ei, eilen tuli puhelu A-lehdistä, juttelin myyjän kanssa ja totesimme, että minulle riittää nykyiset kaksi heiltä tulevaa lehteä. Ja sitten: tänä aamuna ennen kymmentä oli taas soitettu A-lehtien puhelinmyynnistä. Johtunee siitä, että heidän lehtiään myydään eri palvelupisteistä ympäri Suomea ja eivätkös nuo sitten jonossa soita kaikki. Maanantaina pamautan Robinson-kiellon itselleni.

  On totta, että jotkut myyjät ovat tosi epäasiallisia, kun heille esimerkiksi sanoo puhelinmyyntikiellosta. Suurin osa on ihan mukavia. Olen itse tehnyt pari vuotta aikoinaan samaa työtä ja voin kertoa, että se ei ole helppo duuni. Vain vahvat jaksavat siinä pitkään.

 12. Katjuska at 7:43 pm

  Yksi puhelinmyyjä oli niin törkeä, että puhui olevinaan huonoa suomea ja hyvin epäselvästi, ja kun sanoin etten halua tilata mitään, niin sanoi vastaukseksi ”sinulla ei varmaan ole mitään sitä vastaan että laitetaan tästä tilaus tulemaan”. Onneksi kuuntelin hyvin tarkkaan mitä hän sanoi ja saan kyllä työni puolesta helposti selvää hoonosoomi-puheestakin. Olen ollut joskus itsekin puhelinmyyjä ja olen kyllä lopettanut myyntipuheet heti kun asiakas on sanonut ettei kiinnosta (mitäpä sitä aikaa tuhlaamaan sellaiseen?) ja toivottanut mukavat päivänjatkot. Ne asiakkaat, jotka ovat oikeasti olleet kiinnostuneita niin ovat heti kyllä sen sanoneet.

 13. heidi at 7:30 am

  Eihän herran jestas myyjillä ole tiedossa kuka on muistisairas tai mikä lienee sairas. Kaikki ihmiset on samalla viivalla. Itse soitin 16100 palvelussa olevien tietojen mukaan, eikä siellä ole kun nimi, osoite ja puh.nro. Mistä tämän perusteella joku väittää että nimenomaan vanhukset on se ryhmä jolle erityisesti soitetaan, joka otetaan kynsiin? Huhhuh.

  Lisäksi siellä 16100 palvelussa oli salaisiakin numeroita, tuon siis vastaaja kerto ite. Veikkaan että nro muutettu salaiseksi jossain vaiheessa käytön aikana, muulloin kun sen käyttöönotettaessa. Eli kun otatte uuden numeron, laittakaa se salaiseks heti älkääkä antako sitä mihinkään tilauksiin ym.! Oma numeroni ei 16100 listalla ole ja aina ollukin salainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *