Yleisesti Laatukriteereistä

Yleisesti Laatukriteereistä

Ensinnäkin, kiitos kaikille, jotka ovat lähettäneet vinkkejä uusista ilmaissivuista. Haluaisin selventää hieman näkökantaani ilmaistavaroiden laatukriteereistä. En siksi, että tulisi laadukkaampia vinkkejä vaan siksi, että te ette ihmettele miksi jotkut lähettämänne vinkit eivät koskaan päädy sivustolle.

Mitä ovat ilmaistavaran laatukriteerit? Eikö ilmainen ole ilmainen ja sillä sipuli? Mielestäni ilmaiselle voi asettaa laatukriteereitä siinä missä muillekin.

Seuraavia kriteereitä punnitaan valittaessa uusia ilmaistuotteita sivustoon:

 • Onko tuote oikeasti ilmainen?
 • Kuinka paljon vaivaa joudun näkemään saadakseni ilmaistuotteen?
 • Onko saatava ilmaistuote tämän vaivan arvoinen?
 • Onko ilmaistuotteessa koira haudattuna?

Esimerkkejä edellisistä kriteereistä:

 • Mainostetaan, että tuote on ilmainen, mutta kaupan päälle tuleekin postikulut tai jotain muita kuluja.
 • Joudun ottamaan osaa aivan liian pitkään ja monimutkaiseen kyselyyn/rekisteröintiprosessiin.
 • Täyttämällä lomakkeen saan vastineeksi uuden hajuvesituoksun kortissa. En siis hajuvettä, jota voisin käyttää vaan hajuvettä, jota voin nuuhkia testiksi.
 • Sivusto vaikuttaa epäilyttävältä. Myyköhän se tietoni eteenpäin? Tuleekohan tässä kuitenkin postimaksut mukaan vai ei? Mitähän…

Kaikenkaikkiaan kyse on normaalista hinta/laatu -suhteesta. Ilmaistavaroissa hinta on todellakin kohdallaan, mutta kaikkea ei tarvitse silti hyväksyä. Ilmaistavaran tilaajalla on jo tarpeeksi kestämistä siinä, että tulevaisuudessa markkinointihenkilöt saattavat yrittää tavoitella sähköpostin, puhelimen tai postin kautta. Internet on nykyään myös liian täynnä roskaa, joten mitä enemmän laadukkaita tuotteita saadaan kerättyä yhden katon alle sen parempi.

Haluaisin mieluusti kuulla kommenteissa teidän ilmaistavaraa tilaajien mielipiteitä asiasta.

5 kommenttia
 1. admin Ylläpito at 1:51 pm

  Mie: Pitää paikkansa. Sivustolle kerätään vain ilmaisia tuotteita, joista ei joudu maksamaan postikuluja. Tämän olisin tekstissä voinut vielä mainita erikseen selvennyksen vuoksi. Eihän tällaista tuotetta ole vahingossa eksynyt sivuston kokoelmiin?

 2. admin Ylläpito at 8:56 am

  Tässä huomaa taas harhaanjohtavaa markkinointia. Sivuilla on näkyvästi esillä pienikokoiset tuotepakkaukset, joita käyttäjä luulee tilaavansa. Lisäksi maakoodeista on näköjään Suomi poistettu kokonaan. Pistän kyseisen tuotteen arkistoon, kiitos kun ilmoitit.

 3. Pingback: Olkaa tarkkana mitä ilmaisia tuotteita tilaatte | Ilmaistavaraa.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *